Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka wiosenna z jogurtem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
cebuchy 1 pęczek
marchew 1 szt
jogurt grecki 6 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: surówka wiosenna z jogurtem

Kapustę młodą należy oczyścić oderwać pierwsze liście. Pokroić ją w paseczki i lekko obsypac solą. Po 10 minutach należy wydusić kapustę. Do kapusty należy zetrzeć marchewkę obraną z łupki. Cebuchy kroimy dość drobno i dodajemy do warzyw. Wszystkie składniki razem mieszamy z dodatkiem jogurtu greckiego. Mieszając dodajemy sól i pieprz do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.11.2013 15:36
to musi być na wiosnę, kiedy są prawdziwe nowalijki
Katarzyna59 08.07.2013 07:31
wygląda bardzo smacznie
Bernadeta1 28.06.2013 13:35
lubię surówki a ta wygląda smacznie
AURELKA 01.06.2013 22:12
do obiadu w sam raz
Kolorowa 25.05.2013 19:59
Nie wiem co to są cebuchy, ale surówka ładna ;p
jozefinach 20.05.2013 12:21
Zjadłabym taką surówkę z wielką ochotą. Młoda kapusta wygląda bardzo zachęcająco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak