Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka po żydowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Warzywa

kapusta biała 1/2 główki
cebula 1 mała sztuka
ogórek konserwowy 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka

Dodatkowo

Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
olej rzepakowy 3 łyżki
jogurt naturalny 5 łyżek
pieprz 2 szczypty
sól do smaku 2 szczypty
cukier kryształ 1/2 łyżeczki
ocet 1 łyżeczka

Porada

Lepiej smakuje przygotowana kilka godzin przed podaniem .

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka po żydowsku

Warzywa umyć, obrać.
Wszytskie zetrzeć na tarle na grubym oczku (kapustę też).
Dodać pozostałe składniki, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak