Surówka pekińska z selerem

Surówka pekińska z selerem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler średni

    1 szt
  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • cebula

  • ogórek zielony

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • cukier

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • jabłko

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka pekińska z selerem

Seler obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Kapustę kroimy w paseczki. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek obieramy wyciskamy przez praskę. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Jabłko ścieramy na tarce małe oczka. Mieszamy. Dodajemy sok z 1 cytryny , cukier dość sporo , sól morską i pieprz do smaku. Mieszamy i dodajemy oliwę. wszystko razem mieszamy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat