Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka pekińska z selerem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler średni 1 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
cebula
ogórek zielony 2 szt
czosnek 2 ząbki
cukier 1 łyżka
sok z cytryny
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jabłko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka pekińska z selerem

Seler obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Kapustę kroimy w paseczki. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek obieramy wyciskamy przez praskę. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Jabłko ścieramy na tarce małe oczka. Mieszamy. Dodajemy sok z 1 cytryny , cukier dość sporo , sól morską i pieprz do smaku. Mieszamy i dodajemy oliwę. wszystko razem mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak