Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 5 szt
ogórek zielony 1 szt
cebula 1 szt
śmietana 12% 1 kubeczek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ogórkowa

Ogórki kiszone i zielone kroimy na cienkie plasterki lub półplasterki, a następnie wrzucamy do miski. Małą cebulę siekamy drobno i dodajemy do ogórków. Całość mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku. Powstaje świetna, lekko kwaśna surówka. Ja lubię podawać ją do dań o delikatnym smaku, by dodać im wyrazistego akcentu. Świetnie smakuje także ze smażoną wątróbką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 25.10.2013 19:57
a'la mizeria pycha
miki47 27.05.2013 10:20
znakomity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak