Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z kiszonych kapust

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
cebula biała 1 szt
marchewka 2 szt
cukier drobny
olej roślinny 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z kiszonych kapust

Kapustę biała kiszona odciskamy. To samo robimy z kapusta czerwoną. Lekko kroimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule siekamy . Łączymy z sobą kapusty , dodajemy starta marchewkę i posiekaną kapustę.
Doprawiamy cukrem i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy olej. Wszystko razem mieszamy i wstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 21.02.2014 15:25
pyszna surówka
iwa643 21.02.2014 14:15
Nie dodało mi do składników czerwonej kapusty kiszonej , używamy jej tyle co kapusty białej pół na pół.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak