Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z czerwonej kapusty

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
marchewka 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
jabłko winne 2 sztuki
koperek świeży pęczek
pietruszka zielona 1/2 pęczka
majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
chrzan ze słoiczka 1 łyżeczka
ocet winny 2 łyżki
cukier 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z czerwonej kapusty

Kapustę i jabłka ,marchew obrać i umyć zetrzeć na tarce jarzynowej ,dodać pokrojony w kosteczkę por ,wymieszać ,posiekać zieleninę dodać do sałatki dodać chrzan,majonez śmietanę i ocet wszystko razem wymieszać doprawić solą i cukrem wg swojego uznania.Udekorować koperkiem i pietruszką Pyszna!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 30.09.2013 21:25
ale rewelacja
KasiaK90 03.06.2013 10:00
uwielbiam taką suróweczkę
marcia7 23.03.2013 16:25
z czerwonej kapusty zawsze są świetne
dianix 23.03.2013 16:07
pyszniusia
IwonaDD 23.03.2013 15:09
surówka wygląda rewelacyjnie
Andysz 23.03.2013 15:02
pyszności;]
Piotr-21 23.03.2013 14:22
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak