Surówka obiadowa z czerwonej kapusty

Surówka obiadowa z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 główki
  • marchewka

    2 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • jabłko winne

    2 sztuki
  • koperek świeży

    pęczek
  • pietruszka zielona

    1/2 pęczka
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • chrzan ze słoiczka

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę i jabłka ,marchew obrać i umyć zetrzeć na tarce jarzynowej ,dodać pokrojony w kosteczkę por ,wymieszać ,posiekać zieleninę dodać do sałatki dodać chrzan,majonez śmietanę i ocet wszystko razem wymieszać doprawić solą i cukrem wg swojego uznania.Udekorować koperkiem i pietruszką Pyszna!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

30.09.2013 21:25
ale rewelacja

KasiaK90

03.06.2013 10:00
uwielbiam taką suróweczkę

marcia7

23.03.2013 16:25
z czerwonej kapusty zawsze są świetne

dianix

23.03.2013 16:07
pyszniusia

IwonaDD

23.03.2013 15:09
surówka wygląda rewelacyjnie

Andysz

23.03.2013 15:02
pyszności;]

Piotr-21

23.03.2013 14:22
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat