Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka karotkowa z brukselką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 szt
brukselka 10 dag
kapusta pekińska 3 liście
majonez 1 łyzka
jogurt naturalny 3 łyzki
olej z orzechów włoskich 1 łyzka
sól
pieprz

Porada

bardzo łatwa do przygotowania surówka jesienno - zimowa. Zdrowa porcja warzyw nie tylko do obiadu, ale do każdej kanapki.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka karotkowa z brukselką

Brukselke oczyścić z zewnętrznych liści i ugotowac w osolonym wrzatku, odcedzić i pokroic w połówki. Marchew obrac, umyc i zetrzec natarce jarzynowej o duzych oczkach. Kapustę pekińska poszatkować. Liście bazyli porwać. Warzywa wymieszać z majonezem, jogurtem i olejem z orzechów włoskich. Doprawic do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 09.12.2014 01:00
dziękuję :)
Gabi44 08.12.2014 14:55
Ciekawa kompozycja.
dorota20w 08.12.2014 13:05
dziękuję :)
Wacław 08.12.2014 11:19
smaczna surówka :-)
dorota20w 08.12.2014 09:04
dziękuję :)
Ola1984 08.12.2014 08:27
Fajny pomysł na surówkę.
olkaaa 08.12.2014 08:22
muszę zrobić
Habibi 08.12.2014 08:17
Robię surówkę z dodatkiem brukselek, ale nie gotuję ich, tylko cieniutko szatkuję surowe główeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak