Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka kalarepkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1/2 kg
jabłka 2 szt.
czosnek 2 ząbki
olej 3 łyżkisok
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka kalarepkowa

Wykonanie:
Kalarepkę umyć, obrać i pokroić w makaronik, tak samo postąpić z jabłkami. Czosnek rozetrzeć z solą i wymieszać z olejem i sokiem z cytryny do smaku. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić, przełożyć do salaterki i posypać listkami selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.06.2015 11:38
pyszny dodatek do II dania :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak