Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka do grillowanego mięsa.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 10 cm, (kawałek)
rzodkiewka 1 pęczek,
ogórek zielony 1 szt,
papryka czerwona 1/2 szt,
papryka żółta 1/2 szt,
pomidor 2 szt,
zielona cebulka 1/2 pęczka,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jogurt gęsty 5 łyżek,

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka do grillowanego mięsa.

Kawałek pora opłukać pokroić w cienkie prążki.
Rzodkiewkę oczyścić ,opłukać , zetrzeć na tarce (duże oczka).
Ogórek zielony u mnie obrany ze skórki,ale może być również ze skórką, starty na tarce (duże oczka).
Pomidory i papryka żółta i czerwona oczyszczone i umyte pokrojone w kostkę.
Cebulka zielona poszatkowana.
Wszystkie składniki włożyć do miski wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz połączyć z jogurtem naturalnym.
Podawać do grillowanego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.05.2017 12:29
pyszna do grilla
Wacław 15.05.2017 10:52
bardzo smaczna :-)
olkaaa 14.05.2017 12:54
robię podobną
Konczi 14.05.2017 10:48
Pycha :) Oj do tego mięsko i jest cudnie :)
Bożena Matuszczyk 14.05.2017 10:26
Dziękuję;)
gosia56 14.05.2017 09:51
super teraz w sezonie grillowym
gusia1000 14.05.2017 00:19
Pycha. Samo zdrowie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak