Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka colesław na jogurcie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 15 liści
cebula 1 mała
marchew 1 sztuka
jabłko 1/2 sztuki
koperek 1 łyżka
jogurt grecki 1 szklanka
ocet winny 1/2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier szczypta do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka colesław na jogurcie

1. Warzywa dokładnie myjemy. Liście kapusty drobno siekamy, marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski.

2. Dodajemy koperek, ocet winny, cukier, sok z cytryny i jogurt grecki. Składniki dokładnie łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 16.07.2015 14:40
też robię z jogurtem,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak