Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki cielęce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 8 steków
oliwki zielone Smak
rukola 2 garście
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Steki cielęce

Pietruszkę posiekaj z oliwkami wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i sokiem z 1 cytryny dopraw i odstaw.Steki posmaruj oliwą sokiem z 2 cytryny dopraw i odstaw na pół godziny.Następnie steki griluj po 3 min z każdej strony.Podawaj z rukolą i pastą z oliwek i pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak