Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek ze strusia z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Baza

stek ze strusia 250 gram

sos

płatki migdałowe 50 gram
śmietana 30% 200 ml
czosnek 1 ząbek
cebula 1 mała
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
pieprz
żubrówka 50 ml

Porada

bardzo dobre

Przepis i sposób przygotowania na: Stek ze strusia z migdałami

Migdały wsyp na suchą rozgrzaną patelnię i upraż, potrząsając patelnią.Wysyp po uprażeniu na talerzyk. Steki obsmaż na oliwie z masłem, ok. 2,5 min z każdej strony.Wyłoż na deskę niech struś pędziwiatr odpocznie. Przypraw solą, pieprzem i szczyptą curry.Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i cebule. Wlej śmietanę, włóż steki oraz połowę migdałów, podlej żubrówką i duś do zgęstnienia sosu. Podawaj przybrane migdałami i pomidorkami koktajlowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak