Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spód do pizzy z semoliną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

semolina 3/4 szkl
mąka pszenna 1,5 szkl
woda 150-180 ml
drożdże świeże 10 dkg
sól 3/4 łyżeczki
olej 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: spód do pizzy z semoliną

Drożdże rozpuściłam w 0,5 szklanki letniej wody.
Wymieszałam z resztą składników na ciasto i pomału dolewałam resztkę wody, tak by ciasto było zwarte, ale się nie lepiło.
Odstawiłam do wyrośnięcia na około 2 godziny. Po tym czasie wyjęłam je, zagniotłam, rozwałkowałam i wyłożyłam na blaszki. Położyłam składniki na farsz i upiekłam. W 220 stopniach jakieś 20-25 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolciaf1990 11.01.2015 20:34
zjadłoby się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak