Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem i bakłażanem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 słoiczek
bakłażan 1 szt
czosnek 1 ząbek
spaghetti 1 opakowanie
oregano
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem i bakłażanem

Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy wyciśnięty czosnek. Po chwili dodajemy pokrojony bakłażan i podsmażamy. Smażymy aż bakłażan zmięknie. Następnie dodajemy makaron - mieszamy. doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tuńczyka lekko mieszamy. Podajemy ozdobione listkami oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 10.06.2013 22:39
Pysznie :)
Beata68
Beata68 10.06.2013 19:13
oj smaczne to danie,bardzo lubię tuńczyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak