spaghetti z szynką, chorizo i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    2 porcje
  • szynka

    lub boczek ok.50g.
  • kiełbasa

    chorizo kawałek (u mnie 5 plastrów)
  • cebula

    pół
  • czosnek

    2 ząbki
  • groszek zielony

    pół szklanki
  • oliwa

    EV 1,5 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Chorizo i szynkę kroimy w kostkę.Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na rozgrzaną patelnię (bez dodatku tłuszczu) dodać chorizo i podsmażyć. Następnie wyjąć chorizo,dodać szynkę, czosnek , cebulę oraz oliwę. Całość podsmażyć aż szynka będzie rumiana. Dodać ponownie chorizo oraz zielony groszek. Wymieszać i dodać ugotowany i przecedzony makaron. Połączyć makaron z dodatkami na patelni.
brioszka
Jeśli ktoś lubi danie można dodatkowo posypać natką oraz ulubionym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 20.06.2014 10:39
bardzo ładnie podane
Olga_SK 17.06.2014 19:27
Wygląda mega apetycznie :)
caralajna 17.06.2014 18:07
pycha, wiesz co dobre. ja lubię jak groszek jest lekko rozgnieciony widelcem.
IwonaDD 17.06.2014 15:20
proste i pyszne
Ola1984 17.06.2014 12:06
Fajne, kolorowe danie :)
Pietruszka 17.06.2014 12:05
wygląda bardzo, bardzo apetycznie
Mira85 17.06.2014 11:21
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat