Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z orzechowym pesto z rukoli i bazyli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron

makaron spaghetti 200 g
woda 2 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
oliwa 20 ml

Pesto

rukola 200 g
bazylia świeża 1 szt
orzechy laskowe 20 g
oliwa 30 ml
ser grana padano 50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z orzechowym pesto z rukoli i bazyli

Kroki postępowania

1
Wrzucamy makaron do osolonej wody z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Gotujemy zgodnie z instrukcją na al dente.
Krok 1 - Spaghetti z orzechowym pesto z rukoli i bazyli foto
2
Świerzy ser ścieramy na małych oczkach
Krok 2 - Spaghetti z orzechowym pesto z rukoli i bazyli foto
3
Składniki do pesto miksujemy w rozdrabniaczu lub blenderem. Dolewamy oliwy z oliwek. Na koniec dorzucamy świeży ser Grana Padano około 3 łyżki. Doprawiamy całość solą i pieprzem.
Krok 3 - Spaghetti z orzechowym pesto z rukoli i bazyli foto
4
Odcedzamy makaron. Dodajemy świeży ser i mieszamy. Dodajemy 1 szklankę wody w której gotował się makaron.
Krok 4 - Spaghetti z orzechowym pesto z rukoli i bazyli foto
5
Dodajemy pesto i całość mieszamy. Wykładamy zwijając makaron na talerz i posypujemy ponownie świeżym serem.
Krok 5 - Spaghetti z orzechowym pesto z rukoli i bazyli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 11.04.2015 23:37
Ciekawy przepis
Cynamonka 11.04.2015 21:45
Muszę kiedyś spróbować przygotować takie pesto, wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak