Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z groszkiem po florencku i grana padano

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spaghetti ok.160g
czosnek 2 ząbki
oliwa
natka pietruszki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
grana padano
boczek ok.100g chudy

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z groszkiem po florencku i grana padano

szybki lunch dla ukochanego :)

*Makaron gotujemy al dente.
* Na rozgrzaną oliwę z oliwek dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek, chwilę smażymy, następnie dodajemy boczek (również pokrojony w kosteczkę) i smażymy aż wytopi się z niego tłuszcz.
*Jeśli groszek mamy mrożony, zalewamy go wrzątkiem.
*Kiedy boczek jest przyrumieniony, dodajemy groszek i 1/3 szklanki wody i dusimy bez przykrycia, aby woda wyparowała.
*Następnie przyprawiamy całość pieprzem.
*Dodajemy do groszku ugotowany makaron, całość mieszamy.
* Wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki oraz grana padano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 20.01.2014 12:22
ciekawe polaczenie smakow, znam je z lat studenckich, potrawa niedroga a smaczna i sycaca :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak