Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z boczniakmi i ricottą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g
boczniaki 150 g
ser ricotta 125 g
cebula 1 szt
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z boczniakmi i ricottą

Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone w paski boczniaki. Kiedy zmniejsza swoja objętość doprawić i dodać posiekaną natkę pietruszki.
Grzyby podsmażyć 5 minut i dodać ricottę, dokładnie wymieszać, dodać 3-4 łyżki wody z gotowania makaronu, rozmieszać, wrzucić makaron i mieszać aż cały będzie oblepiony sosem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 24.01.2015 10:26
Mniam! Wersja w sam raz dla mnie :)
Agnieszka-87-25 24.01.2015 08:14
pyszne jedzonko
Adam/ZUB3R 23.01.2015 22:51
wygląda ciekawie
Iwusia 23.01.2015 22:36
smakowicie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak