Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na salsę:
-
cebula czerwona
1 sztuka -
pomidor
1 sztuka -
awokado
1 sztuka -
papryczka chilli
1 sztuka -
papryka
1/2 sztuki -
olej
2 łyżki -
liście limonki
z 1/4 owocu -
sól
-
natka kolendry
1 łyżka
Marynata do mięsa:
-
Przyprawa curry orientalna Prymat
2 łyżeczki -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
pieprz
-
olej
2 łyżki -
czosnek
2 ząbki -
piersi z kaczki
1 sztuka -
natka kolendry
1 łyżka
Dodatki:
-
świeże placki tacos
-
sałata lodowa
1 garść -
fasola czerwona
1 garść
Przepis i sposób przygotowania Meksykańskie tacos z kurczakiem
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty, dodaj kurczaka i odstaw do lodówki na 30 minut.
Na rozgrzaną patelnie wlej olej i smaż kurczaka 5-6 minut.
W misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki salsy. Podgrzej świeże placki tacos na suchej patelni. Wypełnij je kurczakiem, salsą, pokrojoną sałatą lodową oraz czerwoną fasolą.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się