Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti wegebolognese

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
seler naciowy 1 gałązka mała
cebula 1 szt mała
pomidory krojone z puszki 400 g
rozmaryn 1 gałązka
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron spaghetti 250 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti wegebolognese

Kroki postępowania

1
Soczewicę zalać wodą wraz z łyżeczką sody i zostawić na całą noc. Na drugi dzień odcedzić soczewicę i wypłukać;
Krok 1 - Spaghetti wegebolognese foto
2
Seler i cebulkę drobno posiekać, zarumienić delikatnie na 2 łyżkach oleju z oliwek, dodać soczewicę;
Krok 2 - Spaghetti wegebolognese foto
3
Podlać 150-200 ml wody i gotować razem 5 minut;
Krok 3 - Spaghetti wegebolognese foto
4
Następnie dodać pomidory z puszki;
Krok 4 - Spaghetti wegebolognese foto
5
Doprawić solą, pieprzem do smaku, dodać rozmaryn, przykryć pokrywką i duśić razem do miekkości soczewicy (ok. 20-25 minut)
Krok 5 - Spaghetti wegebolognese foto
6
Ugotować spaghetti al dente;
Krok 6 - Spaghetti wegebolognese foto
7
Nakładać porcje spaghetti na talerze i polać sosem wegebolognese; Smacznego!
Krok 7 - Spaghetti wegebolognese foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.02.2015 15:46
super pomysł :)
R'n'G Kitchen 02.02.2015 09:41
Bardzo fajny pomysł
caralajna 01.02.2015 20:39
doskonały pomysł :)
gosia56 01.02.2015 18:38
na pewno pyszne;)
marzut 01.02.2015 18:35
super przepis
Aleksandra/Olcia 01.02.2015 17:40
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak