SPAGHETTI CARBONARA

SPAGHETTI CARBONARA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1
  • wędzony boczek

    20 dkg
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    0,5 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SPAGHETTI CARBONARA

W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti (tak długo jak jest to napisane na opakowaniu). Boczek i cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i obsmażamy na małym ogniu, mieszając co chwilę. Następnie dodajemy śmietanę mieszamy z jajkiem aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Ugotowany \"al dente\" makaron polewamy sosem i posypujemy startym parmezanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Marcin46
Marcin46 18.09.2010 09:29
Objechane ale niesamowicie smaczne i kaloryczne ;)
Ewa99 08.09.2010 12:40
po prostu uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat