SPAGHETTI CARBONARA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1
  • wędzony boczek

    20 dkg
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    0,5 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti (tak długo jak jest to napisane na opakowaniu). Boczek i cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i obsmażamy na małym ogniu, mieszając co chwilę. Następnie dodajemy śmietanę mieszamy z jajkiem aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Ugotowany \"al dente\" makaron polewamy sosem i posypujemy startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcin46 18.09.2010 09:29
Objechane ale niesamowicie smaczne i kaloryczne ;)
Ewa99 08.09.2010 12:40
po prostu uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat