Spaghetti bolońskie Adama

Spaghetti bolońskie Adama

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    400 g
  • makaron spagetti

    500 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula biała

    1 sztuka
  • rozmaryn Prymat

    1 łyżeczka
  • zioła prowansalkie Prymat

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • oliwa

    5 łyżek
  • przecier pomidorowy

    200 ml
  • ser salami

    100 g
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Spaghetti bolońskie Adama foto
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekane cebulę i czosnek do zrumienienia i dodajemy koncentrat. Gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji ciągle mieszając, przyprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i rozmarynem.
Krok 2 - Spaghetti bolońskie Adama foto
Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażamy mielone mięso do zrumienienia. Oraz gotujemy w garnku makaron spaghetti wg wskazań na opakowaniu i własnych preferencji.
Krok 3 - Spaghetti bolońskie Adama foto
Makaron odcedzamy i hartujemy następnie nakładamy na talerze, zalewamy sosem i kładziemy mielone mięso, a na wierzch kładziemy ser aby się rozpuścił.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasia36

29.09.2013 22:33
Smaczny makaron

adelajda

01.08.2013 13:29
jak dawno nie jadłam

Katarzyna59

07.04.2013 11:18
bardzo apetyczne

w mojej kuchni

04.04.2013 23:15
moje smaki na talerzu

TEtalicha

04.04.2013 20:53
spaghetti juz dawno nie robilam, chyba zapomnialam o nim hehe

iwi

04.04.2013 19:58
Konkretne jedzonko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat