Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese
Kroki postępowania
Seler i marchewkę kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy cebulę.
Gdy cebula się zarumieni dodajemy czosnek i chwile mieszamy.
Na patelnię wrzucamy mięso i smażymy aż puści wodę i się zacznie rumienić.
Mięso można popieprzyć i posolić.
Pomidory wyjmujemy z puszki i kroimy na drobniejsze kawałki.
Do podsmażonego mięsa dodajemy wino i zostawiamy aż odparuje z 1/3 całego wlanego wina.
Dodajemy pomidory.
Całość mieszamy i doprawiamy papryką ostrą, suszoną bazylią i oregano, oraz w razie potrzeby solimy i pieprzymy.
Kiedy makaron się ugotuje, a sos zgęstnieje nakładamy danie na talerz.
S M A C Z N E G O ! ! !