Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti bolognese

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
ząbki czosnku 3
pomidory z puszki 2 opakowania
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
makaron spaghetti
pieprz
sól
mięso mielone 500 g
Kucharek przyprawa do potraw
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1,5 łyżeczki
olej do smażenia
cukier
ketchup 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti bolognese

Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić mięso i podsmażać na małym ogniu dodać kucharek i przyprawę do mięsa mielonego.
W tym czasie posiekać cebulę i czosnek. Dodać do mięsa.
Gdy mięso się podsmaży dodać pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy i ketchup.
Doprawić solą, pieprzem. Dodać zioła. oraz szczyptę cukru.
(By było ostrzejsze dodaję jeszcze trochę przyprawy płynnej piri piri)

Wstawić wodę na makaron, dodać trochę oleju i osolić. Gdy zacznie się gotować, wrzucić makaron i zmniejszyć ogień.
Gotować al dente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak