Spaghetti alla Norma

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    300 gr
  • bakłażan

    1 szt
  • pomidor

    500 gr
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

  • sól

  • bazylia

    kilka listków
  • ricotta

    100 (słona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Bakłażana pokroić na cienkie plasterki,posypać solą,ułożyć w sitku,przycisnąć ciężkim naczyniem i pozostawić tak ok.30 minut by się odwodniły.
2.Pomidory obrać ze skórki,pokroić w drobną kostkę.
3.Na 2 łyżkach oleju zarumienić czosnek, dodać pomidory,bazylię i posolić do smaku.Dusić pod przykryciem ok.20 min.
4.Bakłażany opłukać,osuszyć i usmażyć na głębokim oleju.
5.Ugotować spaghetti al dente.Połaczyć z sosem pomidorowym,dodać bakłażany i kawałki sera ricotty.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 23.02.2014 19:37
nie znałam takiego spaghetti
EmciaPichci 24.11.2013 22:12
takiego jeszcze nie jadłam
aisza1 15.09.2013 09:30
mniam mniam mniam
Bernadeta1 21.04.2013 13:11
wygląda smakowicie
misia53 13.04.2013 00:34
świetnie wyglAda , wprost pzyciaga do talerza
Rafał10 24.03.2013 20:16
wygląda mega smacznie! Uwielbiam takie makaroniki!
mysza75 03.03.2013 16:40
Moje smaki bakłażan to moje ulubione warzywo. Super podane :-)
caralajna 03.03.2013 08:06
ale pięknie wygląda
ALAGOR 25.02.2013 23:21
smacznie wygląda!
Alex_M 18.02.2013 14:03
fajny makaronik!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat