Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti Aglio-Olio e Peperoncino

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 1/2 kg
czosnek 4 ząbki
papryczka chili 2 małe
oliwa 4-5 łyżek
przyprawa do zup w płynie do smaku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti Aglio-Olio e Peperoncino

Spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
W międzyczasie posiekać chili (ja użyłam czerwonego i zielonego), wycisnąć czosnek i wszystko połączyć z oliwą - doprawić płynną przyprawą do zup.
Odcedzić makaron i jak najszybczej wymieszać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 19.09.2012 14:23
fajne to spagetti, może bym zrobiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak