Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti aglio olio

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spagetti 150 g
ząbki czosnku 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
oliwa 3-4 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti aglio olio

Kroki postępowania

1
Makaron spaghetti wrzucić na gotującą posoloną wodę.
Krok 1 - Spaghetti aglio olio foto
2
Ugotować al dente z dodatkiem odrobiny .Odlać wodę i utrzymywać ciepły.
Krok 2 - Spaghetti aglio olio foto
3
Ząbki czosnku zgnieść nożem i pokroić drobniutko. Podgrzać lekko oliwę i wrzucić czosnek ,podgrzewać chwilę aby zrobił się szklisty , nie może zbrązowieć bo będzie gorzki, dodać soli i pieprzu.
Krok 3 - Spaghetti aglio olio foto
4
Odcedzony makaron wrzucić na patelnię z oliwą i czosnkiem , dodać posiekaną drobniutko natkę pietruszki wcześniej umytą i osuszoną,wymieszać ,podgrzać.
Krok 4 - Spaghetti aglio olio foto
5
Wyłożyć na talerze i podawać zaraz po przygotowaniu ciepłe .
Krok 5 - Spaghetti aglio olio foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 12.04.2016 20:21
proste i pyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak