Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyzki
cebula czerwona 1 sztuka
mieso mielone świeże 250 g
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
sól 1 łyżeczka
makaron spagetti 250 g
parmezan starty 100 g
pietruszka zielona 10 g
papryczka chili 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
oregano 1 łyżka
cukier brązowy 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti

PRZYGOTOWANIE;Na dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę,przez kilka minut mieszając.Dodać mięso oraz czosnek pokrojony talarki i podsmażyć do momentu całkowitego ścięcia. Następnie dodać zioła,liść laurowy,koncentrat,pomidory z puszki wraz z sokiem(pomidory rozgniatamy w dłoni).Dusić razem do odparowania połowy płynu.Sos nie może być za gęsty ani też wodnisty.Doprawić solą,pieprzem oraz cukrem. Makaron ugotować w 2 litry wody (osolonej z dodatkiem 2 łyżek oliwy,al dente).Odcedzić,przelać wodą na sicie i ponownie umieścić w garnku,wymieszać z 2 dwiema łyżkami oliwy z oliwek.Makaron oprószyć pietruszką i parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak