Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z pomidorami i szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 1 puszka
pomidory 75 dag
makaron spagetti 50 dag
czosnek 4 ząbki
cytrynka 0,5 sztuki
masło 4 łyżki
pietruszka do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z pomidorami i szparagami

Szparagi odsączyć i pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody i odcedzić jak będzie lekko twardy. Na mocno rozgrzanym maśle podsmażyć rozgniecione ząbki czosnku i pomidory. Pod koniec smażenia dodać szparagi i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, cukrem, pieprzem o sokiem z cytryny. Do sosu dodać makaron i wymieszać. Podawać z parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak