Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sosik pieczarkowy ze śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sosik pieczarkowy ze śmietaną

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na plastry. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i przyprawiamy. Przykrywamy przykrywką i pozwalamy się dusić grzybom we włsnych sokach.
Krok 1 - sosik pieczarkowy ze śmietaną foto
2
Kiedy grzybki zmięknną a ilość soków się zredukuje wrzucamy do grzybów pokrojoną celbulę.Podsmażamy.
Krok 2 - sosik pieczarkowy ze śmietaną foto
3
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą.Gotujemy do miękkości, a następnie zabielamy śmietaną(ewentualnie zagęszczamy mąką)
Gotowe.
Krok 3 - sosik pieczarkowy ze śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak