Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z kurek

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 200 g
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
masło do smażenia
pieprz
sól do smaku
kostka rosołowa 1
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z kurek

Kroki postępowania

1
Kurki zalać wodą, a następnie dokładnie umyć. Osaczyć na sitku
Krok 1 - Sos z kurek foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić ma maśle.
Krok 2 - Sos z kurek foto
3
Gdy cebula zmięknie wrzucić osączone grzyby. Dodać listki laurowe.
Krok 3 - Sos z kurek foto
4
Wlać szklankę wody i wrzucić kostkę rosołową.
Krok 4 - Sos z kurek foto
5
Dusić kilka minut, aż grzyby zmiękną.
Krok 5 - Sos z kurek foto
6
Sos zabielić śmietaną i doprawić do smaku.
Krok 6 - Sos z kurek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 23.07.2014 20:51
już czuję ten zapach
mirosława4 23.07.2014 20:26
smaczny ten sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak