Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szpiankowy z łososiem wędzonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 g
łosoś wędzony 100 g
cebula 1
suszone pomidory 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
ząbki czosnku 3
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól
pieprz
płatki chilli szczypta
masło
makaron penne

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szpiankowy z łososiem wędzonym

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek podsmazyć na maśle.
Szpinak rozmrozić na patelni, dodać cebulkę z czosnkiem i pomidory.
Krok 1 - Sos szpiankowy z łososiem wędzonym foto
2
Następnie doprawić Kucharkiem, solą, pieprzem i śmietaną. Opcjonalnie można dodać płatki chilli.
Krok 2 - Sos szpiankowy z łososiem wędzonym foto
3
Łososia pokroić w paseczki, dodać do szpinaku. Wymieszać.
Krok 3 - Sos szpiankowy z łososiem wędzonym foto
4
Podawać z makaronem penne.
Krok 4 - Sos szpiankowy z łososiem wędzonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 09.01.2014 09:00
zdrowe i sycące!
Justyna/Dzastus 15.03.2013 10:50
łosos na pewno robi tu fajny smak
M. Monroe 22.02.2013 21:49
fajnie podane i te kolorki :)
Ada-Gaba 13.02.2013 08:33
pięknie się prezentuje
Bernadeta1 08.02.2013 00:08
bajecznie i pysznie wygląda
Poison1988 07.02.2013 15:17
uwielbiam połączenie szpinaku i łososia! Pyszne!
Granita 07.02.2013 12:31
Świetne połączenie składników!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak