Sos śmietanowo-koperkowy.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    3 łyżki
  • śmietana 18-procentowa

    2-3 łyżki
  • woda

    1/5 szklanki
  • mała cebulka

  • płaska łyżka mąki

    1
  • olej

    2 łyżki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju.Wlać
1/ 5 szklanki wody,dodać koper, przyprawy i pogotować ok.10 min.Do
kubka wlać 1/2 szkl.wody, dodać śmietanę,mąkę i rozmieszać
mieszadełkiem aby nie było grudek i połączyć z sosem mieszając do
całkowitego połączenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat