Sos słodko kwaśny np. do żeberek, pizzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    200 ml
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • miód

    5 łyżeczek
  • cytryna

    1/2 szt
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku gotujemy przecier pomidorowy wraz z koncentratem. Dodajemy przyprawy. Dodajemy miód oraz wyciskamy cytrynę. Można też dodać jedne plasterek cytryny (bez skórki).
Sos idealnie pasuje do pizzy oraz żeberek.
Polecam!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 03.12.2012 20:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat