Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos słodko - kwaśny do sajgonek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
ocet ryżowy 4 łyżka
marchewka gotowana 1/2 sztuka
cebula 2 plaster
papryka konserwowa 1/4 sztuka
ketchup 4 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczka
sos sojowy 4 łyżka
cukier 4 lyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos słodko - kwaśny do sajgonek

Kroki postępowania

1
Wodę wlewamy do garnka, dodajemy warzywa i zagotowujemy na małym ogniu.
Krok 1 - Sos słodko - kwaśny do sajgonek foto
2
Dodajemy ocet, cukier, koncentrat pomidorowy i ketchup. Całość mieszamy i trzymamy na małym ogniu.
Krok 2 - Sos słodko - kwaśny do sajgonek foto
3
Na koniec dodajemy sos sojowy i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sajgonki.
Krok 3 - Sos słodko - kwaśny do sajgonek foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alicee 04.11.2014 13:10
Przepyszny!!!!!
Aneta25 15.09.2012 13:22
nie robiłam nigdy takiego sosu, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak