Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy z mięsem mielonym i bakłażanem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
sok pomidorowy 3-4 szkl.
bakłażan 1 średni
cebula 1 duża
oliwa
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
rozmaryn
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy z mięsem mielonym i bakłażanem

Bakłażana umyć, pokroić w drobną kosteczkę lub grubo zetrzeć malakserem.
Posolić i wymieszać, odstawić na pół godziny, następnie wycisnąć.
Mięso mielone usmażyć na niewielkiej ilości oliwy, dodać bakłażana i smażyć kilka minut.
Wlać sok pomidorowy, dodać posiekaną cebulę i przyprawy - dusić 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak