SOS POMIDOROWY REGIONALNY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory w puszce

    1 szt
  • cebula

    1 szt.
  • smalec

    1 łyżeczka
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • cukier do smaku

  • piprz do smaku

  • mąka

    1 łyżka
  • bulion

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić, włożyć do gorącego rosołu. Ugotować od miękkości, następnie zmiksować. Mąkę wsypać na suchą patelnie, zrumienić, dodać smalec i cały czas mieszając połączyć z cebulowym rosołem. Dodać pomidory, zagotować i odstawić. Wrzucić drobniutko pokrojony czosnek, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i bazylią. Można zaciągnąć śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdziorka6 20.05.2013 22:27
no napewno smaczny
Kolorowa 20.05.2013 20:50
Puszka i kostka brzmi bardzo regionalnie.
WiktoriaGotuje 20.05.2013 20:42
robię podobny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat