Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS POMIDOROWY REGIONALNY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w puszce 1 szt
cebula 1 szt.
smalec 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
cukier do smaku
piprz do smaku
mąka 1 łyżka
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: SOS POMIDOROWY REGIONALNY

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić, włożyć do gorącego rosołu. Ugotować od miękkości, następnie zmiksować. Mąkę wsypać na suchą patelnie, zrumienić, dodać smalec i cały czas mieszając połączyć z cebulowym rosołem. Dodać pomidory, zagotować i odstawić. Wrzucić drobniutko pokrojony czosnek, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i bazylią. Można zaciągnąć śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 20.05.2013 22:27
no napewno smaczny
Kolorowa 20.05.2013 20:50
Puszka i kostka brzmi bardzo regionalnie.
WiktoriaGotuje 20.05.2013 20:42
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak