Sos pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    3 łyżeczki
  • pomidor

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • śmietana

    1/4 litra
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • woda

    0,5 litra
  • przyprawa do zup

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy. W śmietanie mieszamy mąkę, przecier pomidorowy i obrany i zmiksowany pomidor. Zagęszczamy sos i przyprawiamy. Pyszny do gołąbków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 24.05.2014 08:13
jak dla mnie ten sos jest ok :)
Kuchenka 25.07.2013 13:23
może odrobinę soku z buraka aby sos był bardziej czerwony
caralajna 16.04.2013 07:51
e tam, każdy robi jak lubi
Henryka2 13.03.2013 18:23
Z 3 łyżeczek przecieru to na pewno jest smaczny i esecjomalny sos.# łyżeczki przecieru i 3 ŁYŻKI mąki. Skończ Pani, wstydu sobie oszczędź. Makabra.
SmacznaPyza 12.03.2013 18:48
sorki, ale nawet nie ma koloru pomidorowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat