Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy pikantny

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
papryczka chili 20 dkg
sól 3 łyżki
olej 3/4 szklanki
cukier 2 szklanki
przecier pomidorowy 400 gram
czosnek 2 główki
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy pikantny

Paprykę czerwoną i papryczkę chili myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i mielimy przez maszynkę, dodajemy sól, olej, cukier, liście laurowe i zagotowujemy na małym ogniu 15 minut.

Następnie dodajemy przecier pomidorowy, czosnek wyciśnięty przez praskę, ocet i gotujemy jeszcze wszystko razem około 20 minut.

Przekładamy do słoików i pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.10.2017 12:06
moje smaki !!! Przepyszny sosik :-)
jejkuchnia 30.09.2017 08:20
Lubię wszystko co pikantne. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak