Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryki czerwonej 5 kg
papryczka chili 0,5 kg
ząbków czosnku 12
listków laurowych 14
cukru 0,5 szklanki
octu 1 1/2 szklanki
soli 4 łyżki
olej 1 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy

Kroki postępowania

1
Paprykę czerwoną i chili myjemy, wydrążamy środek i kroimy. Czosnek również obieramy.
Krok 1 - Sos paprykowy foto
2
Przez maszynkę do mięsa przepuszczamy papryki i czosnek. Następnie przelewamy do dużego naczynia.
Krok 2 - Sos paprykowy foto
3
Gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy liście laurowe, cukier, sól, ocet i olej. Ponownie gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Sos paprykowy foto
4
Następnie przelewamy do małych słoiczków i pasteryzujemy jeszcze 15 minut. Doskonały dodatek do wędlin. Smacznego.
Krok 4 - Sos paprykowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 25.01.2014 21:41
Muszę koniecznie wypróbować:):)
Wojt@s
Wojt@s 29.09.2013 22:37
muszę spróbować
Łucja 21.09.2013 00:01
świetny sos :)
Bernadeta1 19.09.2013 00:35
warto taki zrobić
Cranberry 16.09.2013 23:05
wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak