Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
papryczka chilli 30 dkg
cukier 1,5 szklanki
olej 1 szklanka
ocet 1 szklanka
przecier pomidorowy 3 słoiczki
czosnek 6 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 6 liści
sól 2 płaskie łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy

Z papryki czerwonej i papryczki chili wycinamy gniazda i mielimy wraz ze skórką. Po zmieleniu wrzucamy do garnka i gotujemy od 15 - 20 minut.
Następnie dodajemy: cukier, olej, ocet, przecier, czosnek (drobno pokrojony), liść laurowy i sól. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając przez 10 minut. Przygotowany sos przekładamy do słoiczków i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.05.2013 21:49
ciekawy przepis, warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak