Sos na bulionie warzywnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    3 szklanki
  • mąka

    0,5 szklanki
  • margaryna

    1/4 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej patelni robimy zasmażkę: do roztopionej margaryny dodajemy pół szklanki mąki, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy bulion warzywny, gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat