Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar mięsny 1 szklanka
białe wino 1/4 szklanki
musztarda 3 łyżki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mak 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy

Cebulę obieram i drobniutko siekamy następnie podsmażamy na maśle, gdy cebulka lekko się zarumieni dodajemy łyżkę mąki mieszamy, następnie dodajemy ostudzony wywar( może być z kostki) dodać wino, następnie zagotować, przestudzić i przetrzeć przez sitko, dodać musztardę i wymieszać doprawić do smaku maggi, solą i pieprzem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak