Sos musztardowy

Sos musztardowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsny

    1 szklanka
  • białe wino

    1/4 szklanki
  • musztarda

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mak

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieram i drobniutko siekamy następnie podsmażamy na maśle, gdy cebulka lekko się zarumieni dodajemy łyżkę mąki mieszamy, następnie dodajemy ostudzony wywar( może być z kostki) dodać wino, następnie zagotować, przestudzić i przetrzeć przez sitko, dodać musztardę i wymieszać doprawić do smaku maggi, solą i pieprzem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat