sos mięsny a la chili con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    600 gram
  • chili con carne

    1 opakowanie
  • kukurydza w puszce

    1 opakowanie
  • pomidory w puszce

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielimy,osączamy kukurydzę oraz fasolkę a cebulę siekamy. Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę,po ok 4 minutach dodajemy mięso i smażymy ok 6-7 minut. Następnie dodajemy przyprawę wg smaku. Wlewamy pokrojone pomidory wraz z sokiem i dusimy ok 10 minut. Dodajemy kukurydzę oraz fasolkę i ewentualnie doprawiamy jeszcze przyprawą. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat