Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos mięsny a la chili con carne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 gram
chili con carne 1 opakowanie
kukurydza w puszce 1 opakowanie
pomidory w puszce 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: sos mięsny a la chili con carne

Mięso mielimy,osączamy kukurydzę oraz fasolkę a cebulę siekamy. Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę,po ok 4 minutach dodajemy mięso i smażymy ok 6-7 minut. Następnie dodajemy przyprawę wg smaku. Wlewamy pokrojone pomidory wraz z sokiem i dusimy ok 10 minut. Dodajemy kukurydzę oraz fasolkę i ewentualnie doprawiamy jeszcze przyprawą. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak