Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 2 garsci
cebula 1 szt
śmietana 4 łyżki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby dokładnie wypłukać w ciepłej wodzie, następnie zalać wodą i zostawić do namoczenia na parę godzin, np. na noc.
Postawić na ogniu, przykryć i gotować ok. 40 minut po czym odlać wywar do naczynia a grzyby drobno pokroić . Cebulkę posiekać drobniutko i zeszklić na maśle następnie wrzucić grzyby i dusić razem ok 10 minut ciągle mieszając. Podprawić grzyby śmietaną z mąką oraz podlać wywarem z grzybów. przyprawić do smaku przyprawą oraz solą i pieprzem . Zagotować. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 09.02.2016 16:38
pychota, lubię takie sosy
Bernadeta1 12.01.2016 20:49
lubię taki sosik
ben-ka 12.01.2016 09:21
Aromatyczny, lubię taki:)
adelajda 11.01.2016 20:57
Lubię taki sosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak