Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spaghetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2,5 kilograma
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt / słoik
czosnek 2 ząbek / słoik
sól 1 szczypta / słoik
tymianek 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spaghetti

Pomidory myjemy, kroimy na połówki i układamy ciasno w słoikach. Wstawiamy do garnka (na dnie układamy ściereczkę) i zalewamy wodą do około połowy wysokości słoików - gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 2 godziny ( w tym czasie pomidory ładnie zmiękną). Do każdego słoika nakładamy przyprawy, zakręcamy i pasteryzujemy jeszcze przez 15 minut. Wyjmujemy z garnka, stawiamy nakrętką do dołu i studzimy.
Pomidorki takie przed użyciem wystarczy zmiksować - oczywiście wcześniej pozbywamy się listka laurowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.09.2012 06:25
pyszny lubie
Miki 22.09.2012 00:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak