sos do jajek z rzeżuchą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    3 łyżki
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • rzodkiewki pęczek

    1 pęczek
  • czosnek

    2 ząbki
  • rzeżucha

    1 peczek
  • sól do smaku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Etapy przygotowania

* pęczek rzodkiewki (drobno zetrzeć ze skórką)
* 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
* rzeżucha (drobno pokrojona)
* sól,pieprz

Wszystko wymieszać.Jak dłużej postoi to ślicznie zabarwi sos na różowo.Ja go podaję w sosjerce.Najlepszy na święta Wielkanocne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 12.02.2013 15:02
Wielkanoc już za miesiąc,warto wypróbować
IrenaM 08.03.2012 20:44
jeszcze trochę i będzie sezon na rzeżuchę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat