Wielkanoc: Sałatka z jajek przepiórczych i łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    10 dag
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • sos

  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    120 g
  • starty chrzan

    1 łyżeczka
  • rzeżucha

    2 (posiekana)
  • przepiórcze jaja

    25 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo (3 min), ostudzić, obrać i opłukać zimną wodą. Łososia pokroić w szerokie, krótkie paski. Jajka przekroić na pół, dodać łososia, kapary i wymieszać. Przygotować sos: śmietanę ubić z sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem, rzeżuchą i koperkiem Prymat, posolić i popieprzyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i posypać papryką Prymat.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 08.04.2014 14:47
lubię przepiórcze
katarzynagotuje 25.05.2013 00:17
pięknie podane :)
arbuzowo 24.05.2013 15:13
kolejny udany pomysł na sałatkę
mufinka79 24.05.2013 12:08
Jakie smakowite danko :)
Olga_SK 24.05.2013 12:06
jajka przepiórcze uwielbiam w każdej postaci! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat