Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Sos do enchilady z cukinią, tofu i wołowiną

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe
500 g
cebula czerwona
2 szt.
papryczka chili
1 szt.
pomidory w puszce
1 puszka
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
pasta paprykowa
1 łyżka
olej słonecznikowy
czosnek
3 ząbki
kolendra mielona
do smaku
limonka
1 szt.
kukurydza konserwowa
1 puszka
fasola czerwona
1 puszka
papryka zielona
1 szt.
papryka żółta
1 szt.
papryka czerwona
1 szt.
wino białe wytrawne
tofu
200 g
cukinia
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do enchilady z cukinią, tofu i wołowiną

Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę razem ze skórką, podobnie pokroić cebulę i paprykę.
Wołowinę usmażyć na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem pokrojonej cebuli i posiekanego chili.
Wlać posiekane pomidory z puszki razem z zalewą.
Dusić, w międzyczasie dodać cukinię, paprykę, tofu pokrojone w drobną kostkę, przyprawy i podlać niewielką ilością wina.

Do sosu dodać pastę pomidorową i paprykową, osączoną kukurydzę i fasolę, sok i nieco skórki otartej z limonki.
Zagotować i ostatecznie doprawić na ostro.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.02.2013 17:58
oj brzmi pysznie :) chętnie wypróbuję :)
Renataj 03.09.2012 23:16
Zapowiada się bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak