Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowo-cebulowy na kanapki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 1 główka
cebula biała 1
majonez tradycyjny 4 łyżki
śmietana 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowo-cebulowy na kanapki

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę najpierw kroimy na mniejsze kawałki i wraz z czosnkiem przepuszczamy przez praskę. Następnie dodajemy majonez i śmietanę. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem suszonym. Ten sos idealnie smakuje z kanapkami z nabiałem lub jajkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak